J i Emiraten


16 april, 2007

Jobbframtid

Filed under: Allmänt — kl. 20:27

Det händer massa saker här nere just nu, och mer blir det. I förra veckan annonserades ytterligare ett par kontrakt i miljard-dollar-klassen för utbyggnaden av fabriken här nere. Eller utbyggnad förresten – det är en hel gäng nya fabriker i samma anda som den befintliga, vilket kommer ge en tredubbling av kapaciteten. Slutnotan för de 5 delkontrakten tillsammans lär hamna på runt 6 miljarder dollar. Uppstart är 2010, under arbetstoppen för byggandet räknar de med att runt 15000-20000 byggarbetare kommer jobba innanför staketen. Samtidigt. Varje dag. Jisses.

Det behövs givetvis massa ingenjörsresurser för det också. Inte minst för att hålla liv i och utveckla de befintliga anläggningarna, som måste snurra för att finansiera alla investeringar. Så jag har redan nu fått frågan om jag vill stanna 2-3 år till efter kontraktet går ut i januari 2008. En del att tänka på just nu med andra ord. Men det är ju positivt att jag har framtiden säkrad här om jag vill!

1 kommentar

  1. Du ska kanske bli riktigt allvarlig med att lära dig arabiska. Hoppas att allt är bra! PB

    Kommentar by P B — 17 april, 2007 kl. 16:02

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.