J i Emiraten


26 oktober, 2009

Bloggtorka

Filed under: Allmänt — kl. 22:43

Som ni har märkt har det varit tyst här. Inte så konstigt, tiden går ju så fort!

Sen sist har det varit

1. Ramadan – charmigt i början, långtråkigt och irriterande mot slutet. Som vanligt alltså.

2. Eid Al Fitr – avslutningen av Ramadan känns som ett skönt friskt andetag efter att ha haft huvudet under vattenytan 2 minuter. Kära hustru och jag firade på Kempinski i Ajman, lilla emiratet nån timme från Dubai. Hotellet hade en grym strand, ok restauranger, kul bowling, sköna sängar och fantastiska Julia i receptionen – vid frukosten gick hon runt bland borden och frågade varje gäst om allt var bra eller om det var något hon kunde hjälpa till att förbättra. Världsklass! Särskilt som man fick intrycket att hon faktiskt menade allvar med att hon kunde fixa saker, inte som alla asiater på andra hotell som oftast står handfallna.

3. Rekryteringsturné i Asien. Viktigaste uppgift för mig i år är att se till att manna upp organisationen med bra folk. Ihop med personal var vi på 12 dagar tur till Jakarta, Singapore och Manila för att utvärdera och intervjua massor med kandidater. Till slut gick ögonen i kors och man kom inte ihåg vilken indones som var vilken. Vissa gjorde sitt bästa för att göra sig ihågkomna – killen som tyckte att hans fulhet var hans största svaghet eller superärlige killen som utan  att blinka sa att dricka alkohol var ett stort fritidsintresse. Härliga upplevelser ibland alltså!
Vi hann se lite av städerna. Singapore är ju som bekant trevligt med skön atmosfär, kul Chinatown, grym mat och ett centrum man kan knata runt.
Jakarta gav mest negativt intryck – massa säkerhetsvakter med kpist, magsjuka på mig och en till i gänget (trots att vi bara åt på hotellet) och trafik som gjorde att man höll sig inne.
Manila överraskade positivt. Bra mat, skön amerikansk-spansk-asiatisk mix, billiga kopior, avslappnade positiva människor. Efter att ha jobbat i Ruwais med bara män i 4 år blev man påmind hur mycket trevligare det blir att ha duktiga kvinnor att samarbeta med också.

4. Planeringar för Australien – Nya Zeeland. De viktigaste transporterna är bokade, nu dags för boendet.

5. Snurrat runt bland de ofärdiga vägarna på Yas Island i Abu Dhabi för att hitta ett av de nya hotellen. Helt otroligt att tänka att allt ska bli klart nog för F1-race där till helgen. Kvällen avslutades hos nybekanta trevliga Ulrika och Rico.

6. Besökssäsongen igång. 4 dar med Ingela senaste helgen var mycket lyckade med souker, museum, brunch på Polo-klubben (hästpolo är en skum sport), kanotpaddling i Khor Kalba och en skön dag vid vår pool.

Näst på tur är dykning och födelsedagsmiddag till helgen. Sen följer en hektisk (men kul!) november med 3 besök, en tur till Finland, en tur till Singapore, ett par kurser och …. framförallt…. njuta av perfekta höstvädret i Dubai!

2 Comments

  1. Bra du plitade ner ovanstående händelser. Då kan jag länka till det inlägget på min blogg avs vad som hänt nyligen, eftersom jag också har bloggtorkat. Saves time 🙂 Puss

    Kommentar by Linda — 27 oktober, 2009 kl. 22:49

  2. Kul med lite uppdatering. Längtar efter er, kram modern

    Kommentar by Lisbeth — 29 oktober, 2009 kl. 01:18

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.