J i Emiraten


31 januari, 2007

Äntligen

Filed under: Malaysia 2007 — kl. 22:41

Till slut har jag gått igenom och rensat bland Malaysia-bilderna, och fått upp dem i fotoalbumet här på webbsidan.

Utgångspunkten för de två resorna inom landet var huvudstaden Kuala Lumpur. En modern stad, men där mycket gamla smutsiga byggnader fortfarande finns kvar. Petronas Towers, cool skyline, monorail, god mat, kul shopping och en grym skybar hamnade på pluskontot. Liksom att riktigt bra hotell hade humana priser.

Första turen på 3 nätter gick till Perhentian Islands på östkusten. Där hade vi tur med att båten gick på rätt dagar trots lågsäsongen. En dag med riktigt bra väder fick vi, och hela ön för oss själva förutom det fåtal som jobbade på de få öppna ställena!

Den andra turen på 4 nätter gick till området runt Sandakan i Sabah-distriktet på norra Borneo, där vi bokat en guidad tur på tre dagar för att se djurlivet på Turtle Islands Park, Sepilok OrangUtang Sanctuary och längs Kinabatang-floden. Tur med mängden djur som visade sig för oss, bra guide och bra tur, så upplevelsen blev fantastiskt bra.


De bästa djurbilderna fick inte jag, utan Linda som var med. Däremot har jag en hel del kul filmsnuttar, som lär dyka upp här senare denna veckan, så håll utkik!

5 Comments

 1. Suveränt coola kort. Dit vill jag nån gång.
  Hastalavista / Rorkrokarn

  Kommentar by Rorkrokarn — 1 februari, 2007 kl. 00:19

 2. Håller med Thomas, helt fantastiskt, känns nästan som man är med i upplevelsen på några av bilderna. De var värda att vänta på, tack! Du köpte väl med dig en sarong som du kan ha att mysa i på kvällarna?

  Kommentar by Modern — 1 februari, 2007 kl. 00:53

 3. Ser underbart härligt ut…en drömresa för de allra flesta. Härligt att du har fått en sån upplevelse. Det unnar jag dig verkligen. Fast lite avis är jag 😉
  puss o kram

  Kommentar by Systeryster — 1 februari, 2007 kl. 01:07

 4. Vad lustigt =) Blev ni också attackerade av apor vid Batu Caves? Vi kom ju oss tyvärr inte till Perhentian Island pga monsunregnet, var ön lika vacker som det sägs?

  Kommentar by Lina — 3 februari, 2007 kl. 13:42

 5. Vi var lite slarviga och kollade inte in vädret innan vi bokade flyg från KL till KB. Vilket var synd för sen kunde vi inte avboka. Hade vela åka till Perhentian och snorkla.. men det får jag lov att återvända för!

  Kommentar by Lina — 6 februari, 2007 kl. 21:36

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.