J i Emiraten


27 januari, 2007

”Tänkte inte på det”

Filed under: Kulturkrock,Rundturer — kl. 11:29

Igår var magen nästan i normalt skick igen, så jag hängde på ett par kollegor ut och lekte med bilarna i sanden utanför Ruwais. Askul. Sen fick en besökare köra en av de andra bilarna. När vi kom in i ett område med lite riktiga sanddyner missade han och kom för snett över en kant. Han visste inte om vad som kan ske: Bilen voltade ett helt varv nerför backen! Bilder:

Turligt nog kom bilen precis runt och det vara bara för dem att öppna dörrarna och kliva ut! Tack vare säkerhetsbältena skadade ingen sig, och våra Prado är så robusta att bilens grundstomme var intakt, med ”bara” yttre skador på plåt, backspeglar och vindruta. Vänster framhjul fick smällen när bilen ”landade” och grävde ner sig med däcket avkrängt. Men det hade vi lätt kunnat fixat själva genom att dra upp bilen och byta rill reservhjulet . Om vi behövt alltså – leasingfirman löste det lika smidigt som när jag hade min lilla incident – senare på kvällen kom de med bärgare och en ersättningsbil till kollegan.

För att reparationen skulle kunna ske måste vi först ha polisens skaderapport. Med språkförbistring och det faktum att bilen var i öknen så tog det ett tag att få dem på plats. På stationen tog det sen också ett väldans tag, men allt löste sig snabbt när de insåg att vi inte krävde hjälp från polisen själva att bärga bilen. Det var ju fredag, veckans stora helgdag, och arbetsviljan för såna projekt givetvis låg! Att kollegan är belgare och kunde prata franska med de av poliserna med marockanskt ursprung hjälpte också – de förklarade för polischefen att ”belgare är bra folk, inte alls som britter” 😀

Under tiden pappersarbetet gick långsamt framåt för kollegan blev vi övriga inbjudna på kaffe av poliserna och snackade om allt möjligt. Jämte satt tre bengaleser, två av dem ihopkedjade och den tredje med fotbojor. Ytterligare en post på kontot kulturella upplevelser!

2 Comments

  1. Hejsan
    Du ligger inte på latsidan du. Kastar dig från Borneos djungler till läkaren med turistdiarré och vidare till vurpor i öknen. Tur att du satt i den andra bilen i alla fall 😀
    Puss och kram

    Kommentar by Systeryster — 27 januari, 2007 kl. 13:36

  2. Spännande att de förvarar sina fångar helt öppet i väntan på behandling…

    Kommentar by Karin — 25 februari, 2007 kl. 12:44

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.