J i Emiraten


26 december, 2009

Ostronpremiär!

Filed under: AU/NZ 2009-2010 — kl. 05:15

Jag har aldrig ätit ostron förut, och trots att jag gillar skaldjur varit väldigt avvaktande mest pga konsistensen. Efter en härlig dag i Manly och Northern Beaches tog Erik, vår ypperlige Sydney-guide, oss med vidare till ostronbaren vid Sydney-operan. Underbart väder, underbar utsikt över Harbour Bridge och operan, och…. Sydney Rock Oysters var faktiskt riktigt grymt ihop med en skön flaska vitt!

Förutom den fantastiska hamnen och stränderna, kändes Sydney i övrigt ganska brittiskt i design av hus och mängden pubar. Området runt Kings Cross var lagom ruffigt, men tack vare Time Out hittade vi den fantastiska vinbaren Aperitif med grym service, ost och vin.

Vi tog en promenad från Bondi beach till Bronte beach och njöt av väder och häftiga vågor mot klipporna. Lite jobbigt att bada bara. Varninsskyltarna om risk för ”beach drop”, dvs bli uppkastad på stranden av vågorna, var helt klart inte överdrivna.

Så efter 4 dar med mycket gående, stränder och storstad, drog vi vidare till Cairns i nordöst – en nätt tripp på 3 timmar inrikesflyg. Stort plus till Virgin Blue – trevligaste flygpersonal jag råkat på.

Inga kommentarer

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.