J i Emiraten


26 december, 2009

Backpacker plus

Filed under: AU/NZ 2009-2010 — kl. 05:29

Cairns är staden där alla backpacker samlas för att göra dagsturer till djungel och hav. Mängden vandrarhem, matställen och pubar runt centrum är klart fler än antalet vanliga bostadshus…

Hela stället kändes amerikansk vilda väster med stora gator, låga villor och stora jeepar. Men klart trevligare, renare och mer välskött än vad en backpackerhåla skulle kunna vara.

Vi bodde fantastiskt fint på vandrarhemmet Travellers Oasis. Rummet var ganska standard, men rent och snyggt och hela stället var charmigt designat och välutrustat med bl a läcker pool. Speciellt grymt var personalen, Helen, DJ och John var de bästa guider man kan tänka sig och hjälpte till med verkligen allt. Rekommenderas varmt – önskade verkligen vi hade stannat längre pga dem!

Den 23:e dec gav vi oss ut med katamaranen Seastar för 3 dyk på barriärrevet. En grym dag på en trevlig båt med bra personal (kvaliteten på turer, bussar och boende är så här långt generellt över förväntan) och så fantastiska koraller som man förväntade sig under vattnet. Inte så mycket fisk dock, framförallt de större sakerna verkade hålla sig borta från alla turister. Får hoppas se det när vi drar ut på båt igen idag!

På julafton åkte vi med Billy Tea safaris till Daintree Rainforest och Cape Tribulation norr om Cairns. Lång dag, men mycket vacker natur, coola insekter och spindlar, krokodil på floden och – framförallt – en guide som var så bra och intresserad att lära ut som man kunde hoppats ens biologilärare hade varit en gång i tiden…

Efter en Greyhound 11 timmar nattbuss (också över förväntan) är vi nu i Airlie Beach och ska precis gå på en segelkatamaran för 2 dar runt Whitsunday Islands.

Inga kommentarer

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.