J i Emiraten


31 juli, 2007

Ras Qidfah och Martini Rock

Filed under: Under ytan — kl. 23:47

Senaste helgen var en långhelg med torsdag ledig. Linda och jag var mest i Dubai och tog det lugnt, shoppade lite prylar som behövdes och var på 80-talsklubb. Härligt att stuffa runt till gamla godingar, även om det till slut blev lite väl mycket brittisk listpop istället för riktigt bra partylåtar. För mycket Stock-Aitken-Waterman alltså!

På fredagen gick vi upp i ottan och körde 2 timmar till Khor Fakkan på östkusten för att göra två dyk. Underbart avslappnande att komma ner i djupet igen! Tyske Rene som har lägenheten som Linda hyr rum i var också med, liksom hans undervattenskamera. Blev en hel del bra bilder både ovan och under ytan!

Första dyket vid Ras Qidfah var ok, men inte jättebra. Sikten var godkänd, inte mer. Det var inte så mycket koraller och färgrikedom. Dessutom blev Linda sjösjuk på vägen ut, det var ett tag sen hon dök, det var första gången från båt, och det var jättemycket folk, ca 15 dykare. Det blev därför lite småoroligt, lite utrustningsproblem och stressigt, så luften gick åt fort. Men vi hann iallafall se en havssköldpadda ligga på botten och sen simma iväg. Alltid trevligt!

Andra dyket var mycket bättre. Martini Rock var en fin dyk-site, med en hel del koraller, kul fisk och en jättehummer som jag lyckades komma riktigt nära. Linda fick också tag i ett par sjösjukepiller och alla hennes grejer satt helt rätt, så hon var mycket lugnare och vi kunde avslappnat njuta till 100% av stillheten under ytan 🙂

Ändå var det inte lika bra som de flesta dyken jag var med på i Musandam i juni. Största anledningen är att området runt Martini Rock blev mer skadat av cyklonen Gonu som drog förbi i mitten av juni med höga vågor som förstörde massa koraller.

Får se när det blir dykning nästa gång. Är sugen på att testa ett vrakdyk utanför Dubai!

4 Comments

 1. Härligt att få se hur det ser ut lite granna down under även om vattnet inte är jätteklart, förstår att ni gillar dykning/Kram Modern

  Kommentar by Modern — 1 augusti, 2007 kl. 01:06

 2. Nej, denna dagen var inte sikten jättebra. Men det är ofta så här, mycket plankton o så när vattnet är så varmt. Sen var det ingen proffskamera heller, så ljus o färger blir lite sämre än i verkligheten.
  Ändå är detta betydligt bättre än i de nordiska länderna…

  Kommentar by J i Emiraten — 2 augusti, 2007 kl. 09:57

 3. jättefina kort, kul att ni har det bra, lina har börjat att gå, jäteduktig. pusss till er båda.

  Kommentar by lisa — 2 augusti, 2007 kl. 20:31

 4. Måste vara fantastiskt att uppleva möjligheten till denna upplevelse.
  Vi varit på Öland och haft en hyresgäst i vardagsrummet under första kvällen ( en fladdermus ).Lyckades bemanna denna varelse vid 21.00 tiden. ( ganska äcklig när den flög omkring )

  Din far

  Kommentar by Anders Asting — 2 augusti, 2007 kl. 23:45

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.