J i Emiraten


5 maj, 2009

Tufft!

Filed under: Egypten 2009,Under ytan — kl. 22:54

Egypten var ett tufft resmål. Kairo så kaotiskt i trafiken som man trodde – få bilar hade backspeglar, få bilar var <10 år gamla. Om man tog det med jämnmod och planerade att saker skulle ta tid, så hade det sin charm… och fascination! Taxifärden med typ 100 tutningar på 10 minuter var en upplevelse jag aldrig glömmer. Bilen ifråga var en svartvit Renault 12. Tror de slutade tillverkas typ 1983…
Trots fascinationen skulle jag aldrig kunna bo där… kändes bra att komma tillbaks till ordning och reda (skratt) i Dubai.

Marknaden/souken var överraskande trevlig, med inte alls så påstridiga försäljare, och relativt billig. Även om mest skräp såldes. Trevligt att se att det trots alla turister var många egyptier som handlade dagliga inköp där!

Pyramiderna var lika fascinerande som jag hoppades. Vi lyxade med en 1,5 timmars kamelritt runt området istället för att gå in i själva pyramiderna (de är ju ändå tomma).
Egyptiska museet med en gäng mumier + Tutanchamon’s grav-kollektion om 1700 objekt var också coolt, om än slitet.

Efter 3 fascinerande dar i kaoset drog vi till vårt dykhotell, avsides placerat 2 timmar söder om betongturismens Hurghada. Ett charmigt extremt lugnt ställe, perfekt för att stänga av allt annat, bara äta, slappa, läsa böcker och dyka. Det var första gången med dyk från stranden istället för båt för mig. Det var extremt bekvämt – efter att dykcentret bekräftat att vi hade koll på säkerhetsföreskrifter och utrustning skötte vi oss själva. Centret var öppet 8-18, och vi styrde helt när vi ville göra varje dyk. Inga tider att passa, inga andra att ta hänsyn till.
Korallrevet var också riktigt läckert, i princip orört med massa hårda koraller och fisk av massa olika arter. 6 dyk på nästan en timme var blev det under 3 dagar. Sen avslutade vi med en slappdag (eftersom man inte får flyga förrän 24 timmar efter sista dyket).

Nu tillbaks till verkligheten. Massa jobb, och flytt nästa helg!

1 kommentar

  1. Pyramiderna är en sån där turistfälla som jag trots allt gärna faller i, precis som ökensafarin i Dubai.
    Kram Modern

    Kommentar by Lisbeth — 8 maj, 2009 kl. 00:41

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.