J i Emiraten


22 mars, 2009

Trotjänare

Filed under: Allmänt — kl. 23:02

Min laptop från Fujitsu Siemens håller på dra sin sista suck. Sen inköpet för ganska exakt 4 år sen har den utstått Finland, Sverige, Österrike, Emiraten med otaliga resor, in och ut ur väska, säkerhetskontroller, tapp i marken och så vidare.

Den har hållt över förväntan måste jag säga. Men felen som uppstått börjar nu bli en alltför diger samling.
– Gångjärn till skärmen kärvar så plasten runt skärmen spruckit
– Batterihållarhakarna gått av
– Hårddisk kraschad och bytt en gång
– Gummifötterna under har lossat, så nu blir det inget mellanrum till underlaget och datorn blir väldigt varm
– Batteriet uttjänt, men duger i sig för att byta strömkontakt
– Nätadaptern började glappa och dog sen helt
– Köpte en ny nätadapter på Clas Ohlson. Började glappa efter några månader. Lödade ihop den och tillverkade egen isolering med stearin och idrottstejp 🙂
– Innan jag fick lödat ihop det hela lyckades jag koppla fel plus och minus. Lite rök kom inifrån laptopen, och sen dess laddar den inte batteriet mer. Så nu när batteriet är nollat kan jag inte ens använda det för att byta strömkontakt.

Prestandan håller dock fortfarande, eftersom den var dyr med bra spec när jag köpte den. Nackdelen är att den blir väldigt varm i jämförelsemed nyare laptops, särskilt med tanke på gummifötterna lossade.

Får se om det blir en ny eller inte. Jag har ju en jobblaptop nu med.
Kanske en netbook? Men jag gillar inte de alltför små tangentborden.

laptop_wien

Laptopen och jag på balkongen i Wien, 2005

1 kommentar

  1. Idrottstejp!!! Man kan ha det till allt. Fantastiskt!

    Kommentar by Ewa — 26 mars, 2009 kl. 00:14

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.