J i Emiraten


30 september, 2008

Atlantis Palm Jumeirah

Filed under: Rekommenderas — kl. 21:38

Min kära hustru hade ordnat 2 dar för oss på nyöppnade Atlantis Resort längst ut på palmen. Ett gigantiskt komplex med 1500-rums lyxhotell, akvarium med 65000 fiskar, massa restauranger, gym och spa, en grym vattenpark, 2 km strand, massa pooler, delfinarium. Allt gjort i Atlantis-tema.

Känslan av Las Vegas (förutom frånvaron av spel och gambling) eller stort tema-resort a la Disney var påtaglig. Inte minst för att inriktningen mot barnfamiljer var tydlig. Därmed är det Dubais första riktiga 5-stjärniga familjeresort. Vill man ha lugn och ro och romantik i Dubai finns istället One and Only, Ritz Carlton m fl.

Vi gjorde det bästa av de två dagarna. Njöt av trevligt rum med as-skön säng, regnskogsdusch och utsikt över hela palmen från balkongen på våning 14.  Njöt av trevliga solstolar vid läckra pooler. Njöt en heldag på Acquaventure, vattenparken där man förutom slappande i solstol plaskade runt liggandes på en badring i flodfåror, strömmar, vattenrutschkanor med mera. Rekommenderas!

Av alla restauranger är det fyra som drivs av Michelin-belönade kockar. Vi valde den italienska Ronda Locatelli. Dyrare än en normal italienare, javisst, men inte hutlöst (1100 kr för tre rätter för två med en flaska vin). Särkilt inte med tanke på att mat, service och miljö var perfekt. Alltifrån den bögige humoristiske sommeliern till hovmästarens avslappnade service, lagom väntetid utan stressande personal och fantastisk god mat. På menyn ser det ut som vilken italienare som helst – inga superexotiska råvaror eller på pappret nydanande rätter. Men väl på bordet var inget som vanligt, allt hade vridits upp ett par snäpp. Till och med tiramisu som känns rätt standardiserad var väldigt annorlunda på ett bra sätt (fluffig och smakrik istället för stabbig och sockerkakig). Kommer gärna tillbaks hit igen. Vore intressant att prova en Michelin-pizza också!

Nästa kväll valde vi asiatiska Nasimi. Klart godkänd mat, cool miljö, men ingen Michelin-kock, ingen Michelin-nivå trots samma priser som Ronda Locatelli. Lika god mat kan fås för under halva priset på flera asiater i Dubai, t.ex. Curry in a hurry. Samma sak med frukosten – har haft bättre på andra femstjärniga hotell till lägre pris än de 250 kr/pers det kostade här. Incheckningsköerna behöver också trimmas bort, men det får antas vara uppstartsproblem för ett nytt hotell.

Summa summarum, en mycket trevlig upplevelse. Vattenparken och restaurangerna lär få återbesök! Delfinariet vill man ju också se så småningom!

Inga kommentarer

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.