J i Emiraten


11 april, 2008

Non drinking water

Filed under: Kulturkrock — kl. 19:37

Det bästa med att vara här är alla annorlunda småhändelser och företeelser. Som t.ex. bankomat-kön jag skrev om tidigare. Eller som att här kör omkring tankbilar med ”Non drinking water”.

Givetvis finns det bilar med ”Drinking water” som fyller upp tankarna på ställen där det inte finns vattenrör dragna. Så långt allt logiskt. Men ”Non drinking water”, vad är det egentligen och framförallt: varför är det så värdefullt att man kör man runt med det i tankbilar?

Nu vet jag faktiskt vad det är – avloppsvatten som är tillräckligt renat för att kunna användas till bevattning. Och med mer olja än vatten i brunnen så blir vatten väääldigt värdefullt, särskilt när alla ska ha minst lika häftig trädgård som gemene svensk trots att det är ökenklimat…

I onsdags fick vi dessutom veta hur mycket renat det är. På väg in till jobbet i kön till militärens säkerhetskontroll så stod vi jämte en sån tankbil. Helt plötsligt sprang en i bilen ut och öppnade alla 5 kranarna bak på bilen. Vattnet började strömma ut fort som attan, och bilen körde framåt. Uppenbarligen hade en smart militär begärt det för att spola rent vägen. Hans kollegor var inte riktigt lika nöjda med avloppslukten som började sprida sig, och inte han själv heller.
Vissa saker kan man helt klart inte skydda sig mot med varken kamouflagekläder eller en tuff k-pist!

Inga kommentarer

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.