J i Emiraten


13 november, 2007

Torrt

Filed under: Rekommenderas,Rundturer — kl. 23:38

Torrt i luften. Torrt på bloggen.

Ja nu har den sköna säsongen börjat på allvar, runt 31-32 på dagen och runt 23 vid niotiden på kvällen, och torrt!

Torrt på bloggen beror på att det varit full fart, både på jobbet och kvällar och helger. Folk från andra länder har förstått vilken tid på året man ska komma hit, så massa möten med folk från Europa och Asien på jobbet har klämts ihop i november och både jag och flera kollegor har familj eller vänner på besök.

För i slutet på oktober kom mor och bror hit för 9 dagars turistande och sol o bad. Måste säga att jag lyckats sy ihop ett rätt gediget program för dem, som blev riktigt lyckat! Det började med en slapp dag med rundtur och shopping i Dubai, som avslutades med lyckad ökensafari i regi av Lindas företag, Sunflower. William uppskattade särskilt bilkörningen i sanddynorna och sandboardingen!

Dan efter drog vi upp till bergen för picknick och bad i Hatta Pools innan färden fortsatte till gröna staden Al Ain för en natt på det trevliga hotellet uppe på höga berget Jebel Hafeet, med grym utsikt från balkongen över öken och stad. William uppskattade särskilt vattenrutschbanorna.

Därefter behövde de vila upp sig lite, så de fick häcka på stranden i Ruwais 3 dar medan jag jobbade. William uppskattade särskilt lunchhamburgaren varje dag på Danat-hotellet.

En natt i Abu Dhabi följde med god mat på italienska restaurangen Pappagallo (med obligatoriska filipinobandet som spelade requests mellan borden), en stadsrundtur och en sväng in på Emirates Palace. Dessutom hittade jag en tröja och William både vinterskor och mössa i Marina Mall. Han uppskattade särskilt tuffa t-shirts i Blend-butiken.

Som avslutning blev det 1,5 dag i Dubai med en sväng i soukerna och abra på creeken, obligatorisk Ravi-middag, goda drinkar på One & Only Royal Mirages bar ”Rooftop”, några timmar med sol, bad och titta på folk på Jumeirah Beach Park och en mycket god avslutande middag på Benjarong, thai-restaurangen i Dusit Dubai. William uppskattade särskilt alla tuffa bilar han bara sett i dataspel förut…

Summa summarum, superkul med besök och det tyckte de med. Ett urval av 80 bilder hittar ni här. Bådar gott inför att Lindas mor, syster och kompisar kommer ner i december/januari. Så nu undrar jag bara vem kommer näst av min familj / mina vänner?

1 kommentar

  1. Vill bara tillägga att även modern uppskattade besöket, i synnerhet ökensafarin och ”din” strand i Ruwais. Tack till dig och Linda för att ni tog hand om oss och gjorde det till en minnesvärd pärla trots att vi inte kunde resa alla tre.
    Kram från modern och brodern

    Kommentar by Modern — 14 november, 2007 kl. 01:14

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.