J i Emiraten


11 augusti, 2007

Curry nam nam

Filed under: Rekommenderas — kl. 11:06

En av de stora fördelarna med Abu Dhabi och Dubai är urvalet av mat från hela världen (tja, nästan iallafall, har ju inte sett nån finsk eller grönländsk restaurant ännu…).

Bäst gillar jag bra hak bland smågatorna i centrala stan. Smågator som myllrar av folk och småbutiker som säljer allsköns prylar, garanterat mest från Asien. Där hittar man ställen med ofta supergod mat till lite pengar och en kulturell upplevelse på köpet.

Som när jag förra året åt shawarmas på en uteservering i elektronik-souken i Deira. Eller de hade ingen annan servering än dessa 5-6 bord med plaststolar på en grön filtmatta på trottoaren. Kanske inte optimalt när det är 38 grader varmt på kvällen och massa bilar passerande 2 meter bort, men charmigt! Att vara en av få västerlänningar bland ett myller av indier och pakisar på gatorna ger också en känsla i sig.

I torsdags var vi ute på middag på Ravi’s Palace i Satwa för att äta indisk middag. Stället är precis så lagom sympati-sunkigt som det ska vara, med lite kartongskivor som täcker hål i väggarna, melamin-tallrikar/skålar, enkla stolar och bord med glasskivor, menyer med handgjorda prisändringar, ett evigt tjatter och en armé av svettiga men ytterst vänliga servitörer. När man ville ha mer dricka öppnade de helt enkelt en kyl och ställde fram burken. Trots detta var det fullpackat i lokalen och på uteserveringen med folk från alla världens hörn – västerlänningar (inklusive familj ute på helgmiddag), indier, pakistaner, filipinos, kineser. Anledningen är att det är supersmarrigt och billigt, typ 40 kr/person.

Ja, det var till och med kö för att få bord, trots att det jämte på gatan ligger två ställen till med exakt samma meny: Ravi’s Restaurant och Rawi’s Palace. Bara en sån sak får en att le!

1 kommentar

  1. Som sagt…..Jag är så GLAD att jag hittat nån som gillar samma saker…Kultur och god mat i kombination! Ravis rockar! Puss!

    Kommentar by Linda — 11 augusti, 2007 kl. 21:47

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.