J i Emiraten


12 maj, 2007

Ifall ni undrade…

Filed under: Humor,Kulturkrock — kl. 21:38

…vad det mest onödiga som de lägger sina oljepengar på i det här landet är, så måste svaret vara – nummerplåtar!

Varje gång en ny nummerserie ges ut sparar trafikpolisen de mest populära numren till en auktion. Eftersom image betyder allt i den här kulturen så går plåtarna ofta för ett par miljoner dirham (cirka dubbelt i svenska kronor). Jo, du läste rätt, m-i-l-j-o-n-e-r.

Men det finns en logik: En tuff bil betyder mycket. Men det är alltid möjligt för någon annan att köpa en likadan som du har. En nummerplåt däremot är man ju ensam om. Så tuff bil + tufft nummer = ultratufft. Det är ju faktiskt helt självklart!

(Vi bortser då från det lilla faktum att samma nummer finns i flera serier och dessutom att varje emirat, Dubai, Abu Dhabi, Sharjah, etc, har sina egna serier).

Då är ju bara frågan vad som är ett tufft nummer. För mig som utomstående är pengarna de lägger på det helt onödiga, eftersom jag inte vet det! Men så mycket har jag fattat att siffran 5 är viktig, ett lågt nummer är grym status, liksom att ha samma siffra flera gånger.

En indikation kom idag, då polisen hade auktion i Emirates Palace i Abu Dhabi för den nya seriens allra allra tuffaste fräckaste grymma nummer. Eftersom pengarna gick till välgörande ändamål tyckte folk att de kunde lägga lite extra denna gången. Så världens dyraste nummerplåt blev nr 5, som gick för dryga 25 miljoner dirham:

Al Khoury som köpte den blev så glad att han köpte nr 55 och nr 45 också för ytterligare sammanlagt 11 miljoner.

SVT och TV4 borde komma hit och lära lite för sina välgörenhetsgalor! Läs artikeln om auktionen här.

1 kommentar

  1. hehe araber med pengar är roliga! Dom kunde ge dom till bättre ändamål, en lgh i dubai till mig t ex! Puss

    Kommentar by Linda — 14 maj, 2007 kl. 11:01

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.