J i Emiraten


15 oktober, 2006

Kamelsafari

Filed under: Rundturer — kl. 00:26

Tog en liten tur rakt ut i öknen från Ruwais med familjen Haugsgjerd och jag i varsin bil. Det är bra att vara två om man kör fast eller får punka eller nåt. Öknen nära oss är blandning av grus & sand och därför lättkörd, men att blåsa fram i runt 80 över små buskar och gupp/dyner ger ändå skön adrenalinkick. Särskilt vid de tillfällen då 2,5 ton bil lyfter från marken 🙂

Vädret var superskönt – 35 grader, torrt och lite småmolnigt. Det är redan mitt av oktober, men höstkänslan är inte riktigt hemma i hjärnan än…

Lagom till att fru Haugsgjerd började må lite laban av bilfärden så hittade vi en kamel. Så det blev en del bilder!

När Asbjörn körde ner mot kamelen passade han på att leka lite extra eftersom familjen inte satt i. Kul med sand – man sladdar ungefär som i snömodd. Men till skillnad från snö så dammar sand en del, vilket var mindre uppskattat av resten av familjen. Han lär få det hårdaste straffet i norska familjerättssystemet: Ingen brunost på en vecka! Minst! :

1 kommentar

  1. hehehe….Precis som ökensafarin i Dubai, fast då var dynerna lite högre! Älskar att köra omkring i sanden (inte själv då, men med folk som haft körkort liiiiite längre än mig hihi)och sladda, det är coolt!

    1,5 timme kvar innan jag drar till Arlanda och sen väntar lååååååååång flygresa till Kl och sen en till flygresa som också är lång till Melbourne! Vi hörs! Kramar L

    Kommentar by Linda — 15 oktober, 2006 kl. 11:00

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.