J i Emiraten


16 mars, 2007

Fenomenal helg

Filed under: Rundturer — kl. 22:55

Förra helgen blev en supersuccé. Vi har nytt arbetsschema där man jobbar en timme extra varje dag och slutar 16:30 (vilket jag redan gjorde typ) och då får varannan torsdag ledigt. Så helgen började i Abu Dhabi onsdag kväll. Middagen blev på restauranggården på Le Meridien med perfekt temperatur och stämning med massa folk vid borden.
Då slog det mig: Där satt vi i muslimskt arabland, åt italiensk mat, drack gott vin serverat av asiatisk kypare, kände lukten av vattenpipa och det pratades massa olika språk vid borden runtomkring. Bara det en speciell känsla. Som extra krydda fanns ett band som gick mellan borden, spelade och sjöng smörsång. Det utgjordes av tre filipinos – en med kontrabas, en med violin och en med gitarr. Men lite oväntat var det inga italienska smörsånger utan något helt annat. När första låten kom började vi småfnittra lite – Wind of change! Sen kom ”Achy breaky heart” – då fick vi rejält svårt att hålla oss för skratt. Helt obetalbart surrealistisk känsla, svår att uppleva nån annanstans i världen.
Alla hotell, restauranger, butiker, etc här försöker leva upp till något de tror är rätt. Men ibland blir det bara så fel, som i exemplet ovan, liksom baren som serverar Guinness med sugrör i glaset. Man förstår ju hur bartendern antagligen tänkt – ”sugrör är uppskattat i drinkar, då borde det vara det i stouten också”… Själv tycker jag det är charmigt, och kommer sakna det den dag jag åker härifrån 🙂

Nåväl, dan efter droppade jag Linda i Dubai (tog typ 2 timmar att fightas i trafiken fram till hennes hotell) och fortsatte till emiratet Fujairah på ostkusten. Där firade vi av kollegan Danny, som slutar, genom ett rejält party. Vi hade hyrt två stugor på Sandy Beach Hotel. Trevligt upplägg, eftersom man får ta med skarp dryck och mat som man tillagar på grillen, och personalen bistår med all porslin och städning. Efter grym mat, öl, whisky och drinkar somnade jag vid 03:00, nån timme före de andra – Asbjörn, Bernard, Torstein och Danny. Det var perfekt temperatur i luft och vatten, och det hanns med både snorkling vid korallreven runt Snoopy Island – en klippa några minuters simning ut från stranden – och offroadtur med bilarna uppe i bergen. Ja just det, på den sidan UAE är det inte sandöken utan bergigt som attan.

De andra stannade sen en natt till (dock inget party, åldern tar ut sin rätt) medan jag drog tillbaks till Dubai för två dagar avslutning med Linda innan hon reste hem till Sverige. Vi plockade det bästa av Dubai:
– Grymma drinkar på lyxiga Bar 44, längst upp i Grosvenor House i Marina-området
– Promenad och kickass-drinkar på fantastiskt läckra One and Only Royal Mirage Hotel. Ett måste för alla Dubai-besökare. Drinken är värd sina 70 kronor även om du inte dricker den, bara för att uppleva miljön!
– Strandpromenader vid Burj Al Arab, både sent på kvällen med upplyst hotell och vid solnedgången
– Strosande i gamla soukområdet, och abra-färja över till guldsouken
– Bra middagar på en indisk och en mexikansk restaurang (grymma fajitas med horchata att dricka, mums!)

Denna helgen blir inte lika grym, utan stavas j-o-b-b. Men det är helt ok, dels är det sandstorm så man inte vill vara ute, dels kommer jag till Sverige på onsdag kväll och har 10 dar ledigt! Innan dess – Powerpoint för hela slanten inför 1,5 timme presentation på möte i Wien tisdag-onsdag. Trevligt det med förresten, att få återseende ett drygt år efter man lämnade staden.

Inga kommentarer

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.