J i Emiraten


9 september, 2006

Skidor i öknen

Filed under: Rundturer — kl. 11:05

Inte på sand då, utan i Ski Dubai. Drog dit efter kursen var slut i onsdags med den svenske läraren och en sydafrikansk lärare från en annan kurs. Svensken hade bara åkt en gång innan. Sydafrikanen hade åkt bräda flera ggr – på sand – så reaktionen där var ”ooooh this is slippery”!


För knappa 300 kr får man utrustning, kläder, ombytesskåp och ett liftkort för 2 timmar i 4-stolsliften! Det visade sig vara precis lagom, efter en dryg timme började jag tröttna eftersom backen är lite kort. Men det var helt klart värt pengarna och för nybörjare är den perfekt (nästa gång blir det bräda!). Backen är brant nog för att få till några riktigt sköna svängar, underlaget bra, sikten är bra, det finns lite hopp o variationer byggda och känslan var autentisk:
– Jag frös om tårna i hyrpjäxorna
– Hade märken från pjäxorna på smalbenen
– Pulsen gick upp sådär lagom mycket

Enda negativa var att ena hyrpjäxan inte gick att spänna ordentligt men personalen fattade inte vad jag menade. Nästa gång det blir skidor ska jag ha med mina egna ;-). Sol och stärkande drycker gick inte heller att få till…

Det var lagom mycket folk i backen. I köpcentrat som den ligger i alldeles knôkat – en viss svensk kedja hade premiär för sin första butik i mellanöstern… :

3 Comments

 1. De blev aldrig ski dubai for mig i helgen! Daremot blir de nu i helgen! Tror dock att man trottnar efter ett tag. Men man kan ju inte ha vart i Dubai utan att ha vart dar! Later som du lever ute i oknen forresten! Har dock bara vart en snabbis i Abu Dhabi, sa jag vet inte vad det har att erbjuda!

  Kommentar by Melinda — 11 september, 2006 kl. 16:06

 2. Jag var en dag i Brudarebacken i vintras, lyckades skapa en 8a (just det ett styck!) i lössnön i offpisten. Två typ repliftar samt 45 m fallhöjd kanske ger lite samma känsla, förutom en fantastisk promenad i snötäckt skog på vägen dit med telisskidorna på axlen. Liftkortet kostade dock 60 kr för en dag! Jag tröttnade också efter en dryg timme…och en kopp varm choklad samt en kexchoklad kostade dock 15 kr, i brudarestugan, mycket opretentiöst!

  Kommentar by P B — 21 september, 2006 kl. 18:15

 3. Jäklar PB, du i Brudarebacken alltså. Du måste varit grymt desperat efter att få pumpa lössnö. Så går det när man bangar Chamonix 🙂
  Varm choklad hade de för övrigt på Avalanche Cafe mitt i Dubai-backen också, haha!

  Kommentar by Johan — 24 september, 2006 kl. 17:11

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.