J i Emiraten


24 augusti, 2011

Mer Shanghai

Filed under: Kina — kl. 19:09

image

Trevlig stad, påminner om Singapore. Fast med 19(!) milj innevånare och högre hus…

22 augusti, 2011

Shanghai

Filed under: Kina — kl. 06:59

Kina igen. Ingen Facebook då nä.Shanghai är som taget ur Bladerunner. Mycket bra! 🙂

image

image

12 augusti, 2011

Sverige-semester 2011

Filed under: Sverige — kl. 20:44

Mina tre veckor i Sverige denna sommaren blev utomordentligt väl dokumenterade. Aldrig har så få sett så många kameror 🙂

Vi fick träffa familj och vänner och njuta av svensk natur och mat. Precis som det ska vara alltså!

http://asting.se/photos/Sweden/2011%20Summer%20-%20Vacation/index.html

20 november, 2010

Peking

Filed under: Kina,Resor — kl. 19:17

Eftersom Facebook är spärrat här i Kina passar det bra att blogga igen.

Sitter på ett kafé som även är en bar, njuter av kaffe, konjak och gratis WiFi efter en middag på Spökgatan. Kineserna är underliga med ännu underligare matvanor, men att äta en lokal Hotpot var grymt gott – fondue med fräscha köttbitar och grönsaker i svamp o chilibuljong. Hett och varmt som sig bör i nollgradigt klimat!

Idag hängde jag på en vandring på Muren. Blev 4 timmar med trevligt sällskap från Australien, Chicago och Alaska, ledda av en bra guide. Vädret perfekt – 10 grader, vindstilla, blå himmel, frisk luft. Grandios vy över Muren och landskapet.

Imorrn blir det stadtur med egen guide på mc med sidovagn, Förbjudna Staden, copyshopping… sen 2 dagar jobb. Lär garanterat vilja komma tillbaks till Peking och Kina!

13 september, 2010

Jordanien 2010

Filed under: Jordanien 2010 — kl. 23:51

Under halvslöa Ramadan passade vi på att dra på långhelg (4 nätter) till Jordanien. Döda havet, Petra, Amman, Jerash, ruiner, salt, berg, grönska, bibel, shopping och trevliga hotell och människor!

Bilderna finns nu här: http://www.asting.se/photos/Trips/Jordan 2010/index.html

Titta och njut!

19 januari, 2010

Bilder från Australien och Nya Zeeland!

Filed under: AU/NZ 2009-2010 — kl. 17:54

Nu ligger bilderna uppe! Se och njut!

http://www.asting.se/photos/Trips/Australia-New%20Zealand%202009/index.html

26 december, 2009

Backpacker plus

Filed under: AU/NZ 2009-2010 — kl. 05:29

Cairns är staden där alla backpacker samlas för att göra dagsturer till djungel och hav. Mängden vandrarhem, matställen och pubar runt centrum är klart fler än antalet vanliga bostadshus…

Hela stället kändes amerikansk vilda väster med stora gator, låga villor och stora jeepar. Men klart trevligare, renare och mer välskött än vad en backpackerhåla skulle kunna vara.

Vi bodde fantastiskt fint på vandrarhemmet Travellers Oasis. Rummet var ganska standard, men rent och snyggt och hela stället var charmigt designat och välutrustat med bl a läcker pool. Speciellt grymt var personalen, Helen, DJ och John var de bästa guider man kan tänka sig och hjälpte till med verkligen allt. Rekommenderas varmt – önskade verkligen vi hade stannat längre pga dem!

Den 23:e dec gav vi oss ut med katamaranen Seastar för 3 dyk på barriärrevet. En grym dag på en trevlig båt med bra personal (kvaliteten på turer, bussar och boende är så här långt generellt över förväntan) och så fantastiska koraller som man förväntade sig under vattnet. Inte så mycket fisk dock, framförallt de större sakerna verkade hålla sig borta från alla turister. Får hoppas se det när vi drar ut på båt igen idag!

På julafton åkte vi med Billy Tea safaris till Daintree Rainforest och Cape Tribulation norr om Cairns. Lång dag, men mycket vacker natur, coola insekter och spindlar, krokodil på floden och – framförallt – en guide som var så bra och intresserad att lära ut som man kunde hoppats ens biologilärare hade varit en gång i tiden…

Efter en Greyhound 11 timmar nattbuss (också över förväntan) är vi nu i Airlie Beach och ska precis gå på en segelkatamaran för 2 dar runt Whitsunday Islands.

Ostronpremiär!

Filed under: AU/NZ 2009-2010 — kl. 05:15

Jag har aldrig ätit ostron förut, och trots att jag gillar skaldjur varit väldigt avvaktande mest pga konsistensen. Efter en härlig dag i Manly och Northern Beaches tog Erik, vår ypperlige Sydney-guide, oss med vidare till ostronbaren vid Sydney-operan. Underbart väder, underbar utsikt över Harbour Bridge och operan, och…. Sydney Rock Oysters var faktiskt riktigt grymt ihop med en skön flaska vitt!

Förutom den fantastiska hamnen och stränderna, kändes Sydney i övrigt ganska brittiskt i design av hus och mängden pubar. Området runt Kings Cross var lagom ruffigt, men tack vare Time Out hittade vi den fantastiska vinbaren Aperitif med grym service, ost och vin.

Vi tog en promenad från Bondi beach till Bronte beach och njöt av väder och häftiga vågor mot klipporna. Lite jobbigt att bada bara. Varninsskyltarna om risk för ”beach drop”, dvs bli uppkastad på stranden av vågorna, var helt klart inte överdrivna.

Så efter 4 dar med mycket gående, stränder och storstad, drog vi vidare till Cairns i nordöst – en nätt tripp på 3 timmar inrikesflyg. Stort plus till Virgin Blue – trevligaste flygpersonal jag råkat på.

25 december, 2009

God Jul och Gott Nytt År från Australien!

Filed under: AU/NZ 2009-2010 — kl. 16:59

Hej allihop,

Vi är just nu i Airlie beach i Queensland, nordöstra Australien. Sitter utanför McDonalds eftersom de har gratis internet, och allt annat är stängt på juldagen i Australien. Imorrn bär det av ut på båt 2 dagar, i paradisets egen skärgård Whitsunday Islands för dykning, snorkling, sol och annat trevligt.

Vi tackar för alla julhälsningar och önskar givetvis alla God Jul och Gott Nytt 2010!

God Jul 2009

God Jul 2009

26 oktober, 2009

Bloggtorka

Filed under: Allmänt — kl. 22:43

Som ni har märkt har det varit tyst här. Inte så konstigt, tiden går ju så fort!

Sen sist har det varit

1. Ramadan – charmigt i början, långtråkigt och irriterande mot slutet. Som vanligt alltså.

2. Eid Al Fitr – avslutningen av Ramadan känns som ett skönt friskt andetag efter att ha haft huvudet under vattenytan 2 minuter. Kära hustru och jag firade på Kempinski i Ajman, lilla emiratet nån timme från Dubai. Hotellet hade en grym strand, ok restauranger, kul bowling, sköna sängar och fantastiska Julia i receptionen – vid frukosten gick hon runt bland borden och frågade varje gäst om allt var bra eller om det var något hon kunde hjälpa till att förbättra. Världsklass! Särskilt som man fick intrycket att hon faktiskt menade allvar med att hon kunde fixa saker, inte som alla asiater på andra hotell som oftast står handfallna.

3. Rekryteringsturné i Asien. Viktigaste uppgift för mig i år är att se till att manna upp organisationen med bra folk. Ihop med personal var vi på 12 dagar tur till Jakarta, Singapore och Manila för att utvärdera och intervjua massor med kandidater. Till slut gick ögonen i kors och man kom inte ihåg vilken indones som var vilken. Vissa gjorde sitt bästa för att göra sig ihågkomna – killen som tyckte att hans fulhet var hans största svaghet eller superärlige killen som utan  att blinka sa att dricka alkohol var ett stort fritidsintresse. Härliga upplevelser ibland alltså!
Vi hann se lite av städerna. Singapore är ju som bekant trevligt med skön atmosfär, kul Chinatown, grym mat och ett centrum man kan knata runt.
Jakarta gav mest negativt intryck – massa säkerhetsvakter med kpist, magsjuka på mig och en till i gänget (trots att vi bara åt på hotellet) och trafik som gjorde att man höll sig inne.
Manila överraskade positivt. Bra mat, skön amerikansk-spansk-asiatisk mix, billiga kopior, avslappnade positiva människor. Efter att ha jobbat i Ruwais med bara män i 4 år blev man påmind hur mycket trevligare det blir att ha duktiga kvinnor att samarbeta med också.

4. Planeringar för Australien – Nya Zeeland. De viktigaste transporterna är bokade, nu dags för boendet.

5. Snurrat runt bland de ofärdiga vägarna på Yas Island i Abu Dhabi för att hitta ett av de nya hotellen. Helt otroligt att tänka att allt ska bli klart nog för F1-race där till helgen. Kvällen avslutades hos nybekanta trevliga Ulrika och Rico.

6. Besökssäsongen igång. 4 dar med Ingela senaste helgen var mycket lyckade med souker, museum, brunch på Polo-klubben (hästpolo är en skum sport), kanotpaddling i Khor Kalba och en skön dag vid vår pool.

Näst på tur är dykning och födelsedagsmiddag till helgen. Sen följer en hektisk (men kul!) november med 3 besök, en tur till Finland, en tur till Singapore, ett par kurser och …. framförallt…. njuta av perfekta höstvädret i Dubai!