J i Emiraten


24 juli, 2008

Svett, yuck, krasch

Filed under: Allmänt — kl. 17:41

Tillbaks i Emiraten efter 4 veckors semester i Sverige. Att börja jobba gick förvånansvärt bra. Mycket att göra, men man blir inte avbruten så ofta eftersom många fortfarande är lediga.

Desto mer är att göra på hemmafronten. Tanken var ju att vi skulle flyttat in i lägenheten i Dubai denna helgen, men under vår frånvaro har det kommit vatten nånstans ifrån och förgiftat en del köksskåp med mögel. Så det måste bytas, vilket tar lite tid som allt annat här. Idag var iallafall den braige killen på fastighetsskötarkontoret tillbaks, så nu kanske det tar lite bättre fart.

Sen i tisdags ville inte min laptop starta. Efter 3 år i resandets tjänst hade hårddisken kraschat. Vips iväg och köpa en ny. Datorbutiken i Ruwais kunde tagit vilket pris som helst, men det var ändå billigt jämfört med Sverige. Dessutom fick jag en usb-låda på köpet för att försöka koppla in den gamla hårdisken med och kanske få tag i några av alla borttappade filer. Sista backupen var i januari, så en hel del foton, mail, inloggningsuppgifter m m saknas annars.

Annat pyssel har varit att reparera en AC i villan. Eftersom vi nu måste vara där lite längre än tänkt och det idag var 48 grader ute så är det hyfsat viktigt att alla funkar…

En egen postbox i Dubai har vi till slut lyckats få till också. Det fanns inga tillgängliga nära där vi bor, fram tills de nu öppnade ett nytt kontor. Visserligen typ 7-8 minuter bort med bil från lägenheten, men man får vara glad för de lilla. Dessutom har postverket en smart grej att man för 80 kr/år får mail och sms varje gång de lämnar post i lådan, så man slipper åka dit på måfå. Mycket bra. Om det funkar vill säga… 😉

Nu laddar vi för en god middag på Wagamama med Jenni och Gökmen.

Inga kommentarer

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.