J i Emiraten


22 maj, 2006

Piller-triller

Filed under: Kulturkrock — kl. 17:18

Är hemma från jobbet idag. Gick på tabletter igår men hade ändå värk, lite feber, trötthet och svårt att koncentrera mig. I Sverige hade sjukan undrat vad man var för idiot som gick dit för såna småsaker. Här ligger kliniken 3 minuter bort, har noll väntetid och besöket inklusive medicin kostar 40 kr. Så min chef beordrade mig dit ”just to be sure”.
Det hela tog faktiskt totalt 1,5 timme. Minst 5 personer bad om ursäkt för att det tagit sååå lång tid pga två akutfall och att den avlösande läkaren var försenad från ett möte… Senaste liknande upplevelse i Sverige: 6 timmar för läkarbesöket + 2 timmar att få ut receptet från apotek.

Läkaren undersökte mig ungefär som i Sverige, men tog mer tid på sig för frågor framförallt om min medicinska historik. Kändes förtroendeingivande. Andra skillnaden var påsen jag fick med mig ut. Hade ärligt talat svårt att komma ihåg vad han sa alla olika preparat var till för! Tur att FASS finns på nätet, så man kan kolla upp de verksamma substanserna, särskilt som många läkemedel har lite andra namn, t.ex. heter det inte Panodil utan Panadol.

Det visade sig att jag fått vanliga näsdroppar och värktabletter samt tre receptbelagda godis – nåt som lindrar halsont, nåt som öppnar luftvägarna och antibiotika mot infektion i bihålor/luftvägar. Allt för vad som i Sverige skulle klassas som en tyngre förkylning…

Inga kommentarer

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.